יום שבת, 7 בספטמבר 2019

עוגיות חותכנים (טבעוניות לל"ג)

זאב ביקש שנכין עוגיות בצורות של אותיות, קניתי חותכנים ואילתרתי מתכון. יצא טעים אז כותבת לפני שאשכח.

במעבד מזון:
כוס קוואקר
כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח טף בהיר
חצי כוס סוכר (אפשר פחות)
כפית קינמון

לעבד יחד ולהוסיף:
רבע כוס תחליף ביצה מפשתן* (הסבר למטה)
חצי כוס שמן זרעי ענבים (אפשר אחר)
לעבד לאט ולהוסיף בהדרגה ממש מעט מים, ברמה של כפית כל פעם, עד שהבצק מתאחד. אם שמתם יותר מדי אפשר לאזן עם עוד קצת קמח.

את הבצק כדאי לקרר שיהיה נוח לעבודה, אבל לא קריטי.. אני רידדתי עם קצת קמח טף בין שני ניירות אפייה, להזהר שלא יהיה דק מדי.. חצי ס"מ זה טוב.
אחרי החיתוך עם החותכנים, הכי נוח פשוט להוציא את השאריות בין העוגיותו ולהעבירא ניר האפייה עם העוגיות החתוכות ישירות לתבנית, אבל אפשר גם להעביר אותן אחת אחת בעדינות.

חזרתי למעלה קצת סוכר וקינמון כי הילדים ביקשו..

אפיה על 180 מעלות, עשר דקות.






*תחליף ביצה
מאז שהסתפרתי רציתי לנסות גלייז פשתן לתלתלים
סוף סוף הגעתי לזה ואני חייבת להגיד שזה אחלה לשיער ולא רק! את המתכון מצאתי באתר של "מתולתלות" וזה פשוט רבע כוס פשתן, שתי כוסות מים, להביא לרתיחה, לבשל 8 דקות בערך ולסנן.
הג'ל שיוצא יכול להחזיק שבועיים בערך במקרר ויכול לשמש גם כתחליף ביצה באפיה (דומה לחלבון ביצה במרקם ובמראה).
ראיתי שאפשר גם להקפיא במנות קטנות לשימוש עתידי, אבל לא ניסיתי.

זו אני והתלתלים.. (בת פוקרסה)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה