פטל עם שמנת קשיו ואגוזים
אני בת פוקרסה ואני מתחילה בלוג חדש כדי לתעד את המתכונים המוצלחים שהתחלתי לפתח בזמן האחרון, וכדי להפיג את השעמום שנפל עלי בשבוע 39 להריון. מקווה להמשיך גם אחרי הלידה, אבל אין לדעת מה יוליד יום :-) מדובר בעיקר במתכונים טבעוניים, הרבה קינוחים ופינוקים וגם ארוחות צמחוניות/טבעוניות. המתכונים מתאימים לכולם, אפילו לאוכלי בשר (עוד לא היה קרניבור אחד שהתלונן על העוגת מוס שוקולד הטבעונית שלי... מתכון בהמשך)
היום מציגה את ארוחת הבוקר לאלופים שלי, פטל (או כל פרי אחר) עם שמנת קשיו ואגוזים. מאז שהתחלתי להפחית את כמות מוצרי החלב שאני צורכת, נהיה לי קשה למצוא ארוחת בוקר כייפית שתחליף את הגרנולה בחלב עיזים שהייתי אוכלת כל בוקר. הבעייה נהיתה קשה יותר בקיץ, כי לפחות בחורף היה לי נחמד לאכול דייסה מדי פעם, והחמירה עוד יותר כשהפסקתי גם לאכול לחם. בקיצור, בימים האחרונים מצאתי את הפתרון המושלם: שמנת קשיו!
המתכון פשוט מאוד, ולשמנת קשיו יש מלא שימושים. הפעם הכנתי אותה בלי שום תוספות כדי שאוכל לשמור אותה במקרר לשימוש לפי מה שמתחשק (מתוק או מלוח). פשוט משרים קשיו טבעי במים למשך שעתיים לפחות וטוחנים אותו בבלנדר. מוסיפים מים בהדרגה עד שיוצא מרקם חלק וסמיכות רצוייה (אני אוהבת שזה יחסית סמיך, כמו קצפת בערך, אפשר לדלל אח"כ אם רוצים). לשמור במקרר בכלי סגור טוב.
**תוספת מאוחרת: גיליתי שיותר קל ומהיר להשרות את הקשיו במים רותחים בכוס של הבלנדר (כוס וחצי קשיו על כוס ורבע מים), למשך 20 דקות בערך ואז לטחון. יוצא מרקם חלק וכייפי**
לארוחת הבוקר שמתי בכלי פטלים טריים (אבל ניסיתי את זה גם עם תפוח, נקטרינה ודובדבנים... לא פחות מוצלח), עליהם שתי כפות שמנת קשיו, כמה טיפות לימון (לא לוותר על הלימון!), סירופ אגבה (אפשר גם סוכר, סילאן, מייפל, מולסה.. מה שאוהבים), וקצת קינמון. מעל פיזרתי אגוזי לוז ושקדים טחונים גס בשביל הטעם והקראנצ'.
איזה פינוק!!
היום מציגה את ארוחת הבוקר לאלופים שלי, פטל (או כל פרי אחר) עם שמנת קשיו ואגוזים. מאז שהתחלתי להפחית את כמות מוצרי החלב שאני צורכת, נהיה לי קשה למצוא ארוחת בוקר כייפית שתחליף את הגרנולה בחלב עיזים שהייתי אוכלת כל בוקר. הבעייה נהיתה קשה יותר בקיץ, כי לפחות בחורף היה לי נחמד לאכול דייסה מדי פעם, והחמירה עוד יותר כשהפסקתי גם לאכול לחם. בקיצור, בימים האחרונים מצאתי את הפתרון המושלם: שמנת קשיו!
המתכון פשוט מאוד, ולשמנת קשיו יש מלא שימושים. הפעם הכנתי אותה בלי שום תוספות כדי שאוכל לשמור אותה במקרר לשימוש לפי מה שמתחשק (מתוק או מלוח). פשוט משרים קשיו טבעי במים למשך שעתיים לפחות וטוחנים אותו בבלנדר. מוסיפים מים בהדרגה עד שיוצא מרקם חלק וסמיכות רצוייה (אני אוהבת שזה יחסית סמיך, כמו קצפת בערך, אפשר לדלל אח"כ אם רוצים). לשמור במקרר בכלי סגור טוב.
**תוספת מאוחרת: גיליתי שיותר קל ומהיר להשרות את הקשיו במים רותחים בכוס של הבלנדר (כוס וחצי קשיו על כוס ורבע מים), למשך 20 דקות בערך ואז לטחון. יוצא מרקם חלק וכייפי**
לארוחת הבוקר שמתי בכלי פטלים טריים (אבל ניסיתי את זה גם עם תפוח, נקטרינה ודובדבנים... לא פחות מוצלח), עליהם שתי כפות שמנת קשיו, כמה טיפות לימון (לא לוותר על הלימון!), סירופ אגבה (אפשר גם סוכר, סילאן, מייפל, מולסה.. מה שאוהבים), וקצת קינמון. מעל פיזרתי אגוזי לוז ושקדים טחונים גס בשביל הטעם והקראנצ'.
איזה פינוק!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה