אוכל מוכן (כמעט)
את הצנצנות שעל המדף הכנתי לכבוד הלידה המתקרבת.. כדי שאוכל להכין לי משהו במהירות או אוכל לבקש מבן-זוגי שיכין לי בדיוק מה שאני אוהבת (בלי להתחיל להתעסק עם מתכונים). אפשר כמובן להחליף חלק גדול מהדברים באחרים, לפי הטעם. בינתיים יש שלוש וריאציות (הכנתי לפחות שתיים מכל אחת) משמאל לימין (דווקא):
קדירת אורז בתנור
הצנצנת מכילה:1 כוס אורז עגול מלא
1/2 כוס מש (אפשר עדשים שחורות במקום)
חופן שקדים (אפשר אגוזים במקום)
עלה דפנה
1 כפית עלי חילבה מיובשים (אם יש..)
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה/חריפה
הוראות הכנה כתובות על הצנצנת:
לחמם תנור ל250 מעלות
לשים את התערובת בקדירה (אפשר גם בכלי פיירקס ולכסות בנייר כסף)
ולהוסיף:
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום חתוכות לחצי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים רותחים
לשים בתנור מכוסה למשך שעה עד שעה ורבע
תבשיל מהיר
הצנצנת מכילה:1/2 כוס קינואה
1/2 כוס כוסמת ירוקה
1/2 כוס עדשים כתומות
חופן גרעיני חמניה (או דלעת)
1 כפית עלי חילבה מיובשים (אם יש..)
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גראם מאסאלה (אפשר קארי או בהרט)
הוראות הכנה כתובות על הצנצנת:
לשים את התערובת בסיר
להוסיף שלוש כוסות מים ולהדליק את האש
עד הרתיחה, לחתוך לקוביות ולהוסיף שניים או יותר מתוך הירקות הבאים:
קישוא, בטטה, עגבניה, שעועית ירוקה, ברוקולי
כשהמים רותחים להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 15-20 דקות
תבשיל גריסים ופטריות
הצנצנת מכילה:1 כוס גריסים
1/2 כוס עדשים שחורות
חופן של פטריות שטאקי ופורצ'יני מיובשות וחתוכות (להוריד לשטאקי את הרגל כי היא יוצאת קשה)
עלה דפנה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
הוראות הכנה כתובות על הצנצנת:
לשים את התערובת בסיר
להוסיף שלוש וחצי כוסות מים ולהדליק את האש
עד הרתיחה להוסיף:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 כף מיסו (אפשר למוסס בעזרת חלק מהמים)
לחתוך לקוביות ולהוסיף שניים או יותר מתוך הבאים:
טופו, כרישה, גזר, תפ"א, דלורית, כרובית
כשהמים רותחים להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 50-60 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה