יום שני, 17 בפברואר 2014

עוגיות ביס לתינוק

פרחי קוואקר וטחינה


ממש מזמן לא כתבתי כאן, ודווקא נולדו הרבה מתכונים לאחרונה.. לצערי אני לא מספיקה לצלם לפני שזה נאכל, ונוטה לשכוח את המתכונים המומצאים (ובפעמים הבאות מנסה לשחזר אבל יוצא פחות טעים). הפעם הצלחתי גם לצלם וגם לשחזר את המתכון (לא בדיוק כמו בפעם הראשונה, אבל אולי אפילו יצא יותר מוצלח הפעם).



הדברים המוזרים האלה זה עוגיות קוואקר שאמורות להיות מותאמות לזאב.. הוא כבר בן 8 חודשים ומתחיל לאכול פה ושם. בכל אופן הוא לא מתלהב מהעוגיות האלה בינתיים אבל אני דווקא אוכלת מהן הרבה. הן לא כל כך מתוקות, ונחמדות בתור נישנוש עם הקפה של הבוקר. השוס הוא במרכיבים הסופר פשוטים: קוואקר, תמרים, טחינה ומים, ובהכנה המהירה יחסית (חוץ מזמן תנור ארוך, כי מייבשים אותן על חום די נמוך)

אז ככה:

תנור על 100-150 מעלות

שמים בבלנדר (שמתם לב שרוב המתכונים שלי מתחילים ככה?) 
כוס קוואקר
ארבעה מג'הולים
בערך 1/3 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת בחמאת שומשום משומשום מלא)
2 כוסות מים רותחים

מבלנדרים טוב עד שיוצאת מחית די אחידה ונוזלית. אני מעבירה את העיסה למכשיר ליצירת עוגיות (כמו בתמונה), אבל אפשר גם בשקית זילוף או פשוט עם כפית, צריך לתת לעיסה קצת זמן להתקרר כי היא מאוד נוזלית כשהיא חמה. קחו בחשבון שעוגיות מתכווצות באפיה, אז תעשו אותן גדולות יותר מהגודל שתרצו שהן יהיו.

מזליפים את העוגיות די צפופות לתבנית אפיה עם ניר אפיה (או משטח סיליקון.. אני חייבת לקנות כבר), יכול להיות שזה ימלא יותר מתבנית אחת..


שמים בתנור לשעה וחצי בערך, אם זה שתי תבניות אז מחליפים בינהן לפחות פעם אחת באמצע האפיה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר קצת, הופכים אותן ומכניסים חזרה לתנור (המכובה) שיתייבשו קצת גם מלמטה.

תגובה 1: