יום שני, 29 ביולי 2013

מתוקים וקרים לימות הקיץ


מילקי, ארטיק מנגו ועוד פינוקים






ביומיים האחרונים אני בשוונג של מתוקים וקרים, והמקרר מפוצץ מנות מפנקות...

ההשראה נפלה עלי כשהצטברו לי כוסות פלסטיק עם מכסה שקבלתי בהן תרומה של חלב אם, וחשבתי שאלה מיכלים מושלמים ל"מעדנים" כאלה כמו מילקי (רק בלי ה"מילק"). חוץ מזה שזאב המתוק החליט לישון שינות בוקר ארוכות ולאפשר לי לשחק במטבח.
 
בתמונה למעלה יש פודינג שוקולד עם שמנת קשיו בכוסות יין שצילמתי לפני הלידה, אבל הפעם שמתי את המנה בכוסות הפלסטיק האלה ויצאו מנות קטנות ומושלמות. הכנתי גם סורבה מנגו שהקפאתי בתבנית סיליקון של ארטיקים, והשתמשתי בחלק מהתערובת להכין מעדן נוסף – מוס קשיו עם מנגו, גם אותו שמתי בכוסות (אני לא מוצאת את המצלמה כרגע, אבל אולי אצליח להעלות תמונה בהמשך). והפינוק האחרון זה ממרח שוקולד וערמונים, שהולך מעולה על הטוסט של הבוקר, ונראה לי שמאוד מתאים גם למילוי עוגות. אז ככה:


מעדנים: שוקו וניל ומנגו וניל

פודינג שוקולד

5-6 מנות קטנות, או 2-3 מנות גדולות (בכוסות יין למשל)

שמים בבלנדר:
שתי כפות שיבולת שועל עבה
שתי כפות עיסת קקאו
כף חמאת קקאו
3-4 תמר מג'הול
חצי כפית תמצית וניל משובחת
(אפשר להוסיף גם כף שמן קוקוס)

שופכים על הכל כוס וחצי מים רותחים ומבלנדרים כמה דקות
מוזגים לכוסות/ כלי הגשה

 בחורף אפשר לשתות חם - זה יוצא שוקולטה ממש מפנקת,
בקיץ לקרר - זה מסמיך עוד יותר בקירור ונהיה מעין פודינג. מעליו אפשר לשים שקדיה מעורבבת עם אגבה, אגוזים או שקדים קצוצים, או קרם קשיו וניל מהמתכון הבא...

אחרי שהפודינג שוקולד מתקרר ומתמצק, אפשר לשים עליו קרם קשיו וניל כדי להשלים את התמונה. מקרם הקשיו שישאר אפשר להכין מעדן מנגו וניל או לשמור במקרר לפינוקים אחרים (עם פרי בגרנולה של הבוקר למשל)


קרם קשיו וניל
שמים בבלנדר:
כוס וחצי קשיו
2 כפות חמאת קקאו
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל איכותית
כוס ורבע מים רותחים
להמתקה: אפשר תמר או שניים, או מייפל, או סוכר או דבש, והמועדף עלי כרגע - תרכיז סיידר תפוחים

ממתינים בערך 20 דקות ומבלנדרים, מוסיפים המתקה בהדרגה עד שהמתיקות מתאימה לכם.

בשביל המעדן שוקו וניל – מוסיפים מעל הפודינג שהתקשה קצת מהקרם, משהו כמו 3/4 שוקו 1/4 וניל.
את השאר מוזגים לכוסות ומקררים עד שמתמצק. מעל אפשר לשים ריבה מפנקת, פירות טריים או את התערובת מנגו מהמתכון הבא



סורבה מנגו

חותכים לקוביות 3-4 מנגואים בשלים ומקפיאים למשך שעה עד שלוש

שמים את המגנו בבלנדר ומוסיפים:
כוס מיץ תפוזים
כוס מיץ גויאבה
(אפשר גם שתי כוסות של אחד מהם)
מיץ מלימון אחד (לא חייבים)
כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק (לא חייבים)

מבלנדרים

אם רוצים אפשר להוסיף חצי כוס סוכר, זה אמור לעזור למרקם.. אבל אני מעדיפה בלי.

את התערובת אפשר להקפיא בתבנית של ארטיקים, כשזה קפוא כדאי להעזר בקצת מים חמימים בתחתית התבנית כדי לשלוף אותם.

אפשר גם להקפיא בסתם כלי, ואז כדאי לערבב עם מזלג כל רבע שעה בערך כדי שיצא מרקם של סורבה ולא של קרח..

בשביל המעדן מנגו וניל פשוט מוזגים כמות קטנה של התערובת על קרם הקשיו המקורר (משהו כמו 3/4 קשיו 1/4 מנגו)


ממרח שוקולד ערמונים 

במעבד מזון:
6 תמר מג'הול מגולענים
חבילת ערמונים קלויים
2 כפות אבקת קקאו איכותית
1/4 כוס שמן (או יותר)
אגבה (אופציונאלי)

לעבד את הכל יחד עד שיוצא חלק ורך, אפשר להוסיף עוד שמן בהדרגה עד שמרוצים מהמרקם.
אם לא יוצא מתוק מספיק, אפשר להוסיף אגבה.

למרוח על לחם טעים או להשתמש למילוי עוגות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה