פנקייק תפוחים וקינמון
(או מה אפשר לאכול עם תינוק בידיים)
לפני כמה ימים נפער בי בור של רעב וזאב (כבר בן חודש וכנראה סובל מגזים) פשוט לא היה מוכן שאניח אותו לרגע... חיפשתי במטבח מה אני יכולה לנשנש כשהוא עלי, זה התחיל באגס, עבר לפריכיות אורז ועגבניות שרי. אבל תוך כדי פינטזתי על מה הייתי רוצה שיהיה לי במקרר למקרים כאלה וכשהוא נרדם באמת ביצעתי את הפנטזיה: פנקייק טבעוני עם תפוח וקינמון.
קראתי הרבה מתכונים של פנקייק טבעוני ולא טבעוני, ערבבתי את המתכונים עם מה שהיה בבית ויצא מתכון ממש מוצלח! כמובן שלא הספקתי לרשום את המתכון לפני שזאב התעורר, אז אני מקווה שאני משחזרת אותו נכון:
בקערה גדולה:
כף וחצי שקדיה
כף או שתיים של סירופ מייפל
להוסיף כוס מים בהדרגה (כמו שמכינים טחינה), עד שיוצא נוזל אחיד
מערבבים פנימה תפוח ירוק מגורר
ורבע כפית קינמון
טורפים פנימה אחד אחד:
כף קמח חומוס
כף קמח תפו"א
חצי כוס קמח כוסמין מלא
חצי כוס קמח חיטה מלא
שקית אבקת אפייה
אם הבלילה נראית סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד מים.
מטגנים על מחבת טובה - אם יש אז כזאת שלא נדבק עליה כלום, אבל אם צריך אפשר לטגן בשמן קוקוס.
(אני מודה שטיגנתי בחמאה... אני הרי לא טבעונית, למרות שרוב המתכונים שלי כן).
אני לא מבינה את הכימיה של העניין אבל אני בטוחה שפנקייקים קטנים הם יותר טעימים, וזה גם יותר נוח לאכול ביד אחת כשיש תינוק בידיים.. אז מדדתי את הבלילה עם כף רגילה כדי שיצאו קטנים וחמודים (בארה"ב קוראים לזה Silver Dollar Pancakes כי הם אמורים להיות בגודל של מטבע). אפשר לשדרג עם שמנת קשיו, פרוסות תפוח טרי וכמובן מייפל, אבל בגלל שיש כבר מייפל בבלילה, אפשר פשוט לאכול אותם כמו שהם בלי תוספות, והם טעימים גם קרים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה