יום שבת, 20 ביולי 2019

עוגת פירות ללא גלוטן

לערבב בקערה:
כף שקדיה, 1/3 כוס שמן כלשהו, ביצה אחת (או חצי כוס רסק תפוחים, או כף צ'יה מושרית בחצי כוס מים), חצי כוס סוכר קנים, חצי כוס מים.

להוסיף -
3/4 כוס קמח טף, 3/4 כוס קמח שקדים, כפית אבקת אפיה, חצי כפית קינמון.

לשטח את התערובת בתבנית משומנת.

לחתוך פירות כגון נקטרינה, שזיף, אגס, תפוח וכד' - משהו כמו 2-3 כוסות של פרי חתוך. אם חמוץ לערבב עם כף סוכר.

לפזר את הפירות מעל הבלילה ולהשקיע אותם פנימה.

לפזר מעליהם שקדים פרוסים, סוכר קנים וקינמון.

לאפות על 200 מעלות למשך 20-30 דקות, עד שנראה מוכן..

יום שישי, 19 ביולי 2019

רוטב "שמנת" פטריות


שלושה בצלים קצוצים - לטגן
להוסיף שן-שתיים שום פרוס דק
להוסיף שתיים-שלוש סלסלות של פטריות טריות קצוצות (עשיתי עם שיטאקי וארינג'י, אפשר כל סוג)
קצת מלח גס
כשמתרכך להוסיף קצת מים וממרח קשיו (כמו שקדיה רק מקשיו)
להוסיף עוד מים ועוד קשיו בהדרגה עד שיתקבל מרקם רצוי.
שני עלי מרווה, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
להגיש על פסטה כלשהי (אני ניסיתי עם ניוקי ללא גלוטן ופנה אורז) או פירה






כדורי תמרים עם קקאו ניבס

כדורי תמרים עם קקאו ניבס:


250 גרם שקדים.
50 גרם פולי קקאו גרוסים (קקאו ניבס), בערך חצי כוס.
250 גרם אגוזי מלך.
500 גרם תמרים מגולענים.
קוקוס טחון או אבקת קקאו לציפוי- אם אוהבים

אופן ההכנה:
במעבד מזון, לטחון קצת את השקדים עם הקקאו
להוסיף את האגוזים לעוד כמה פולסים
להוסיף את התמרים ולטחון עד שמתקבל מרקם מתאים לעבודה (פשוט מועכים ביד ומנסים לעשות ממנו כדור.. אם זה נדבק זה מוכן).

*אפשר להוסיף 2-3 כפות אבקת קקאו אם רוצים שיצא ממש שוקולדי.
מגלגלים את הכדורים ומניחים אותם בצלחת עמוקה עם קוקוס טחון או אבקת קקאו. 
כשיש מספר כדורים מניעים את הצלחת ככה שהכדורים מתגלגלים ומתכסים בציפוי.
אפשר גם להשאיר חלק מהכדורים ללא ציפוי.. איך שאוהבים 

שומרים במקרר או במקפיא


קרפים בצבעים /דוסה

קרפים בצבעים
להשרות למשך לילה לפחות:
-כוס אורז עגול מלא או שיבולת שועל שלמה
-כוס עדשים כתומות


לשים בבלנדר עם מים עד לכיסוי פלוס סנטימטר בערך, להוסיף:
-כפית שטוחה של מלח
-כף או שתיים של שמן זית


בשביל ליצור משהו יחסית נטרלי, אפשר פשוט לטחון ככה בלי תוספות (טעים מאוד!).

בשביל ליצור את הציבעוניים אפשר לגוון ולאלתר בתוספות:
אדום: פפריקה מתוקה וחתיכת סלק חי או מבושל
ירוק: כוסברה טרייה או תרד או פטרוזיליה וכפית אבקת קארי.
כתום/צהוב: גזר חי או בטטה מבושלת וכורכום.

לטחון למרקם חלק ולהוסיף מים עד שהמרקם דליל מספיק. אפשר שיהיה סמיך כמו בלילה של פנקייק אם רוצים, או דליל כדי שיצא כמו קרפ.

לטגן על מחבת חמה מאוד, להבריש טיפה שמן אם זה לא נון סטיק, להפוך אחרי שמתייצב.





אפשר להשאיר אותם רכים כדי שיהיה נוח לגלגל (ואז גם אין צורך להפוך), או לתת להם יותר זמן שיהפכו לקראנצ'ים.







את מה שנשאר מהבלילה לשמור במקרר בצנצנת לשימוש בפעם אחרת. מחזיק כמה ימים ואפילו משתפר תזונתית בגלל התסיסה. אפשר גם להכין כמות ולהקפיא, רק חשוב להפריד בינהם עם ניר אפיה או משהו כזה שלא ידבקו.

אני משתמשת בקופסה של מלוואח.. כן גם את זה אנחנו מחזיקים בבית..


עובד גם כמנעיש (=פיתה עם זעתר) שמן זית, גבינה מלוחה וזעתר ולתנור. אותו דבר כבסיס לפיצה.











הודעה קצרה

עברו שנים ולא פירסמתי כאן.. אבל המשכתי לבשל ולאפות  ולהמציא מתכונים. החלטתי להעתיק לכאן את כל המתכונים פשוט כמו שהם שמורים אצלי..
אשתדל בהמשך להוסיף תמונות ואת הסיפורים שמאחורי המתכונים.
תהנו

יום ראשון, 23 בפברואר 2014

מי אמר פאי ולא קיבל?

פאי שוקולד / טארט תותים

את המתכון הזה "טבענתי" אחרי כמה ניסויים כושלים, ואני שמחה להגיש לכם אותו בגאווה רבה:

יש פה שני חלקים למתכון, בצק ומלית, שניהם פשוטים ומהירים, ולכל אחד מהם יש שימושים נוספים (הכי אני אוהבת מתכון מודולארי). 

בצק:

הבצק יכול לשמש כבסיס לפאי, טארט או פשטידה מכל סוג, בכל מקרה אני אופה אותו לבד קודם. במקרה של פשטידה אפשר לוותר על השלב של האפיה המוקדמת, אבל לדעתי זה משפר אותו מאוד. מבחינת הכמות, התבנית שלי היא די קטנה, ככה שאם משתמשים בתנבית גדולה יותר אפשר להכפיל את הכמויות פי אחד וחצי או פי שתיים

אפשר להכין אותו במעבד מזון, כמובן, אבל כשזאב ישן אני משתמשת בכלי שנקרא Pastry Blender שזה משהו מוזר שנראה ככה:

הוא מפרק את השומן (במקרה הזה שמן קוקוס קר) לתוך הקמח ועושה עבודה מעולה. אני לא יודעת אם אפשר להשיג אותו בארץ, אבל זה לא קריטי למתכון בכל מקרה... סתם כלי יפה שאני שמחה שחזרתי להשתמש בו אחרי שנים שהוא תופס מקום במגרה.

שמים בקערה (או במעבד מזון):
100 גרם שמן קוקוס
כוס קמח (כוסמין הכי טוב לדעתי, אפשר להשתמש בקמח אחר אם אין, אבל יוצא פחות מוצלח לדעתי)
2 כפות קמח חומוס
2 כפות קמח תפ"א

לעבד טוב, זה נהיה יותר פירורים מאשר בצק, אל דאגה.. מוסיפים -
3-5 כפות מים בהדרגה

עד שנהיה בצק נוח לעבודה. אני מועכת את הבצק ישירות לתבנית פאי מתפרקת (היא מלבנית כזאת כמו שרואים בתמונה, אבל אפשר גם צורות אחרות).
אופים על 180 מעלות למשך 20-30 דקות (עד שנראה מוכן..), מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר, מוציאים מהתבנית.


מלית שוקולד:

המלית המעולה הזאת היא סוג של גאנאש טבעוני, והיא יכולה לשמש כציפוי לעוגה אחרת (מוס שוקולד למשל) או אפשר להכין ממנה טראפלס (בתבנית של פרלינים או פשוט למרוח שכבה עבה על נייר אפיה שמונח על מגש, לפזר אגוזים/שקדים/פיסטוקים, לקרר במקרר ולחתוך לקוביות) או כמובן בתור מלית לפאי הזה.

בבלנדר:
5 ערמונים (מאלה שקונים מוכנים בשקית)
5 תמר מג'הול
5 כפות עיסת קקאו
50 גרם שמן קוקוס
3/4 כוס מים רותחים
לחכות כמה דקות ולבלנדר טוב

לשפוך לתחתית, לפזר למעלה שקדים/אגוזים קצוצים ולשים במקרר לשעתיים לפחות.

טארט תותים

באותה תחתית אפשר להשתמש לטארט פירות, כל דבר הולך.. כרגע אנחנו בטירוף של תותים. מכינים שמנת קשיו עם חמאות קקאו או שמן קוקוס, שופכים לתחתית ומסדרים מעל מלא תותים חתוכים.

בבלנדר:
כוס קשיו
3 כפות חמאת קקאו (או שמן קוקוס.. אבל מרגישים את הטעם!)
1 כף תמצית וניל (או את התוכן של חצי פול וניל)
3/4 כוס מים רותחים

מחכים 20 דקות וטוחנים טוב טוב. להמתקה מוסיפים סירופ אגבה בהדרגה לפי הטעם.
אפשר גם להוסיף 6-8 תותים ולטחון ביחד עם הקשיו, אם לא שמים תותים בקשיו אז כדאי להוסיף קצת לימון.

מוזגים לתחתית ומסדרים מעל המון תותים חתוכים, שמים במקרר לשעתיים לפחות.





יום שני, 17 בפברואר 2014

עוגיות ביס לתינוק

פרחי קוואקר וטחינה


ממש מזמן לא כתבתי כאן, ודווקא נולדו הרבה מתכונים לאחרונה.. לצערי אני לא מספיקה לצלם לפני שזה נאכל, ונוטה לשכוח את המתכונים המומצאים (ובפעמים הבאות מנסה לשחזר אבל יוצא פחות טעים). הפעם הצלחתי גם לצלם וגם לשחזר את המתכון (לא בדיוק כמו בפעם הראשונה, אבל אולי אפילו יצא יותר מוצלח הפעם).



הדברים המוזרים האלה זה עוגיות קוואקר שאמורות להיות מותאמות לזאב.. הוא כבר בן 8 חודשים ומתחיל לאכול פה ושם. בכל אופן הוא לא מתלהב מהעוגיות האלה בינתיים אבל אני דווקא אוכלת מהן הרבה. הן לא כל כך מתוקות, ונחמדות בתור נישנוש עם הקפה של הבוקר. השוס הוא במרכיבים הסופר פשוטים: קוואקר, תמרים, טחינה ומים, ובהכנה המהירה יחסית (חוץ מזמן תנור ארוך, כי מייבשים אותן על חום די נמוך)

אז ככה:

תנור על 100-150 מעלות

שמים בבלנדר (שמתם לב שרוב המתכונים שלי מתחילים ככה?) 
כוס קוואקר
ארבעה מג'הולים
בערך 1/3 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת בחמאת שומשום משומשום מלא)
2 כוסות מים רותחים

מבלנדרים טוב עד שיוצאת מחית די אחידה ונוזלית. אני מעבירה את העיסה למכשיר ליצירת עוגיות (כמו בתמונה), אבל אפשר גם בשקית זילוף או פשוט עם כפית, צריך לתת לעיסה קצת זמן להתקרר כי היא מאוד נוזלית כשהיא חמה. קחו בחשבון שעוגיות מתכווצות באפיה, אז תעשו אותן גדולות יותר מהגודל שתרצו שהן יהיו.

מזליפים את העוגיות די צפופות לתבנית אפיה עם ניר אפיה (או משטח סיליקון.. אני חייבת לקנות כבר), יכול להיות שזה ימלא יותר מתבנית אחת..


שמים בתנור לשעה וחצי בערך, אם זה שתי תבניות אז מחליפים בינהן לפחות פעם אחת באמצע האפיה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר קצת, הופכים אותן ומכניסים חזרה לתנור (המכובה) שיתייבשו קצת גם מלמטה.