יום ראשון, 23 בפברואר 2014

מי אמר פאי ולא קיבל?

פאי שוקולד / טארט תותים

את המתכון הזה "טבענתי" אחרי כמה ניסויים כושלים, ואני שמחה להגיש לכם אותו בגאווה רבה:

יש פה שני חלקים למתכון, בצק ומלית, שניהם פשוטים ומהירים, ולכל אחד מהם יש שימושים נוספים (הכי אני אוהבת מתכון מודולארי). 

בצק:

הבצק יכול לשמש כבסיס לפאי, טארט או פשטידה מכל סוג, בכל מקרה אני אופה אותו לבד קודם. במקרה של פשטידה אפשר לוותר על השלב של האפיה המוקדמת, אבל לדעתי זה משפר אותו מאוד. מבחינת הכמות, התבנית שלי היא די קטנה, ככה שאם משתמשים בתנבית גדולה יותר אפשר להכפיל את הכמויות פי אחד וחצי או פי שתיים

אפשר להכין אותו במעבד מזון, כמובן, אבל כשזאב ישן אני משתמשת בכלי שנקרא Pastry Blender שזה משהו מוזר שנראה ככה:

הוא מפרק את השומן (במקרה הזה שמן קוקוס קר) לתוך הקמח ועושה עבודה מעולה. אני לא יודעת אם אפשר להשיג אותו בארץ, אבל זה לא קריטי למתכון בכל מקרה... סתם כלי יפה שאני שמחה שחזרתי להשתמש בו אחרי שנים שהוא תופס מקום במגרה.

שמים בקערה (או במעבד מזון):
100 גרם שמן קוקוס
כוס קמח (כוסמין הכי טוב לדעתי, אפשר להשתמש בקמח אחר אם אין, אבל יוצא פחות מוצלח לדעתי)
2 כפות קמח חומוס
2 כפות קמח תפ"א

לעבד טוב, זה נהיה יותר פירורים מאשר בצק, אל דאגה.. מוסיפים -
3-5 כפות מים בהדרגה

עד שנהיה בצק נוח לעבודה. אני מועכת את הבצק ישירות לתבנית פאי מתפרקת (היא מלבנית כזאת כמו שרואים בתמונה, אבל אפשר גם צורות אחרות).
אופים על 180 מעלות למשך 20-30 דקות (עד שנראה מוכן..), מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר, מוציאים מהתבנית.


מלית שוקולד:

המלית המעולה הזאת היא סוג של גאנאש טבעוני, והיא יכולה לשמש כציפוי לעוגה אחרת (מוס שוקולד למשל) או אפשר להכין ממנה טראפלס (בתבנית של פרלינים או פשוט למרוח שכבה עבה על נייר אפיה שמונח על מגש, לפזר אגוזים/שקדים/פיסטוקים, לקרר במקרר ולחתוך לקוביות) או כמובן בתור מלית לפאי הזה.

בבלנדר:
5 ערמונים (מאלה שקונים מוכנים בשקית)
5 תמר מג'הול
5 כפות עיסת קקאו
50 גרם שמן קוקוס
3/4 כוס מים רותחים
לחכות כמה דקות ולבלנדר טוב

לשפוך לתחתית, לפזר למעלה שקדים/אגוזים קצוצים ולשים במקרר לשעתיים לפחות.

טארט תותים

באותה תחתית אפשר להשתמש לטארט פירות, כל דבר הולך.. כרגע אנחנו בטירוף של תותים. מכינים שמנת קשיו עם חמאות קקאו או שמן קוקוס, שופכים לתחתית ומסדרים מעל מלא תותים חתוכים.

בבלנדר:
כוס קשיו
3 כפות חמאת קקאו (או שמן קוקוס.. אבל מרגישים את הטעם!)
1 כף תמצית וניל (או את התוכן של חצי פול וניל)
3/4 כוס מים רותחים

מחכים 20 דקות וטוחנים טוב טוב. להמתקה מוסיפים סירופ אגבה בהדרגה לפי הטעם.
אפשר גם להוסיף 6-8 תותים ולטחון ביחד עם הקשיו, אם לא שמים תותים בקשיו אז כדאי להוסיף קצת לימון.

מוזגים לתחתית ומסדרים מעל המון תותים חתוכים, שמים במקרר לשעתיים לפחות.





יום שני, 17 בפברואר 2014

עוגיות ביס לתינוק

פרחי קוואקר וטחינה


ממש מזמן לא כתבתי כאן, ודווקא נולדו הרבה מתכונים לאחרונה.. לצערי אני לא מספיקה לצלם לפני שזה נאכל, ונוטה לשכוח את המתכונים המומצאים (ובפעמים הבאות מנסה לשחזר אבל יוצא פחות טעים). הפעם הצלחתי גם לצלם וגם לשחזר את המתכון (לא בדיוק כמו בפעם הראשונה, אבל אולי אפילו יצא יותר מוצלח הפעם).



הדברים המוזרים האלה זה עוגיות קוואקר שאמורות להיות מותאמות לזאב.. הוא כבר בן 8 חודשים ומתחיל לאכול פה ושם. בכל אופן הוא לא מתלהב מהעוגיות האלה בינתיים אבל אני דווקא אוכלת מהן הרבה. הן לא כל כך מתוקות, ונחמדות בתור נישנוש עם הקפה של הבוקר. השוס הוא במרכיבים הסופר פשוטים: קוואקר, תמרים, טחינה ומים, ובהכנה המהירה יחסית (חוץ מזמן תנור ארוך, כי מייבשים אותן על חום די נמוך)

אז ככה:

תנור על 100-150 מעלות

שמים בבלנדר (שמתם לב שרוב המתכונים שלי מתחילים ככה?) 
כוס קוואקר
ארבעה מג'הולים
בערך 1/3 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת בחמאת שומשום משומשום מלא)
2 כוסות מים רותחים

מבלנדרים טוב עד שיוצאת מחית די אחידה ונוזלית. אני מעבירה את העיסה למכשיר ליצירת עוגיות (כמו בתמונה), אבל אפשר גם בשקית זילוף או פשוט עם כפית, צריך לתת לעיסה קצת זמן להתקרר כי היא מאוד נוזלית כשהיא חמה. קחו בחשבון שעוגיות מתכווצות באפיה, אז תעשו אותן גדולות יותר מהגודל שתרצו שהן יהיו.

מזליפים את העוגיות די צפופות לתבנית אפיה עם ניר אפיה (או משטח סיליקון.. אני חייבת לקנות כבר), יכול להיות שזה ימלא יותר מתבנית אחת..


שמים בתנור לשעה וחצי בערך, אם זה שתי תבניות אז מחליפים בינהן לפחות פעם אחת באמצע האפיה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר קצת, הופכים אותן ומכניסים חזרה לתנור (המכובה) שיתייבשו קצת גם מלמטה.

יום שני, 29 ביולי 2013

מתוקים וקרים לימות הקיץ


מילקי, ארטיק מנגו ועוד פינוקים






ביומיים האחרונים אני בשוונג של מתוקים וקרים, והמקרר מפוצץ מנות מפנקות...

ההשראה נפלה עלי כשהצטברו לי כוסות פלסטיק עם מכסה שקבלתי בהן תרומה של חלב אם, וחשבתי שאלה מיכלים מושלמים ל"מעדנים" כאלה כמו מילקי (רק בלי ה"מילק"). חוץ מזה שזאב המתוק החליט לישון שינות בוקר ארוכות ולאפשר לי לשחק במטבח.
 
בתמונה למעלה יש פודינג שוקולד עם שמנת קשיו בכוסות יין שצילמתי לפני הלידה, אבל הפעם שמתי את המנה בכוסות הפלסטיק האלה ויצאו מנות קטנות ומושלמות. הכנתי גם סורבה מנגו שהקפאתי בתבנית סיליקון של ארטיקים, והשתמשתי בחלק מהתערובת להכין מעדן נוסף – מוס קשיו עם מנגו, גם אותו שמתי בכוסות (אני לא מוצאת את המצלמה כרגע, אבל אולי אצליח להעלות תמונה בהמשך). והפינוק האחרון זה ממרח שוקולד וערמונים, שהולך מעולה על הטוסט של הבוקר, ונראה לי שמאוד מתאים גם למילוי עוגות. אז ככה:


מעדנים: שוקו וניל ומנגו וניל

פודינג שוקולד

5-6 מנות קטנות, או 2-3 מנות גדולות (בכוסות יין למשל)

שמים בבלנדר:
שתי כפות שיבולת שועל עבה
שתי כפות עיסת קקאו
כף חמאת קקאו
3-4 תמר מג'הול
חצי כפית תמצית וניל משובחת
(אפשר להוסיף גם כף שמן קוקוס)

שופכים על הכל כוס וחצי מים רותחים ומבלנדרים כמה דקות
מוזגים לכוסות/ כלי הגשה

 בחורף אפשר לשתות חם - זה יוצא שוקולטה ממש מפנקת,
בקיץ לקרר - זה מסמיך עוד יותר בקירור ונהיה מעין פודינג. מעליו אפשר לשים שקדיה מעורבבת עם אגבה, אגוזים או שקדים קצוצים, או קרם קשיו וניל מהמתכון הבא...

אחרי שהפודינג שוקולד מתקרר ומתמצק, אפשר לשים עליו קרם קשיו וניל כדי להשלים את התמונה. מקרם הקשיו שישאר אפשר להכין מעדן מנגו וניל או לשמור במקרר לפינוקים אחרים (עם פרי בגרנולה של הבוקר למשל)


קרם קשיו וניל
שמים בבלנדר:
כוס וחצי קשיו
2 כפות חמאת קקאו
מיץ מחצי לימון
כפית תמצית וניל איכותית
כוס ורבע מים רותחים
להמתקה: אפשר תמר או שניים, או מייפל, או סוכר או דבש, והמועדף עלי כרגע - תרכיז סיידר תפוחים

ממתינים בערך 20 דקות ומבלנדרים, מוסיפים המתקה בהדרגה עד שהמתיקות מתאימה לכם.

בשביל המעדן שוקו וניל – מוסיפים מעל הפודינג שהתקשה קצת מהקרם, משהו כמו 3/4 שוקו 1/4 וניל.
את השאר מוזגים לכוסות ומקררים עד שמתמצק. מעל אפשר לשים ריבה מפנקת, פירות טריים או את התערובת מנגו מהמתכון הבא



סורבה מנגו

חותכים לקוביות 3-4 מנגואים בשלים ומקפיאים למשך שעה עד שלוש

שמים את המגנו בבלנדר ומוסיפים:
כוס מיץ תפוזים
כוס מיץ גויאבה
(אפשר גם שתי כוסות של אחד מהם)
מיץ מלימון אחד (לא חייבים)
כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק (לא חייבים)

מבלנדרים

אם רוצים אפשר להוסיף חצי כוס סוכר, זה אמור לעזור למרקם.. אבל אני מעדיפה בלי.

את התערובת אפשר להקפיא בתבנית של ארטיקים, כשזה קפוא כדאי להעזר בקצת מים חמימים בתחתית התבנית כדי לשלוף אותם.

אפשר גם להקפיא בסתם כלי, ואז כדאי לערבב עם מזלג כל רבע שעה בערך כדי שיצא מרקם של סורבה ולא של קרח..

בשביל המעדן מנגו וניל פשוט מוזגים כמות קטנה של התערובת על קרם הקשיו המקורר (משהו כמו 3/4 קשיו 1/4 מנגו)


ממרח שוקולד ערמונים 

במעבד מזון:
6 תמר מג'הול מגולענים
חבילת ערמונים קלויים
2 כפות אבקת קקאו איכותית
1/4 כוס שמן (או יותר)
אגבה (אופציונאלי)

לעבד את הכל יחד עד שיוצא חלק ורך, אפשר להוסיף עוד שמן בהדרגה עד שמרוצים מהמרקם.
אם לא יוצא מתוק מספיק, אפשר להוסיף אגבה.

למרוח על לחם טעים או להשתמש למילוי עוגות




יום חמישי, 18 ביולי 2013

פנקייק תפוחים וקינמון

פנקייק תפוחים וקינמון 

(או מה אפשר לאכול עם תינוק בידיים)


לפני כמה ימים נפער בי בור של רעב וזאב (כבר בן חודש וכנראה סובל מגזים) פשוט לא היה מוכן שאניח אותו לרגע... חיפשתי במטבח מה אני יכולה לנשנש כשהוא עלי, זה התחיל באגס, עבר לפריכיות אורז ועגבניות שרי. אבל תוך כדי פינטזתי על מה הייתי רוצה שיהיה לי במקרר למקרים כאלה וכשהוא נרדם באמת ביצעתי את הפנטזיה: פנקייק טבעוני עם תפוח וקינמון.

קראתי הרבה מתכונים של פנקייק טבעוני ולא טבעוני, ערבבתי את המתכונים עם מה שהיה בבית ויצא מתכון ממש מוצלח! כמובן שלא הספקתי לרשום את המתכון לפני שזאב התעורר, אז אני מקווה שאני משחזרת אותו נכון:

בקערה גדולה:
כף וחצי שקדיה
כף או שתיים של סירופ מייפל
להוסיף כוס מים בהדרגה (כמו שמכינים טחינה), עד שיוצא נוזל אחיד
מערבבים פנימה תפוח ירוק מגורר
ורבע כפית קינמון

טורפים פנימה אחד אחד:
כף קמח חומוס
כף קמח תפו"א
חצי כוס קמח כוסמין מלא
חצי כוס קמח חיטה מלא
שקית אבקת אפייה

אם הבלילה נראית סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד מים.

מטגנים על מחבת טובה - אם יש אז כזאת שלא נדבק עליה כלום, אבל אם צריך אפשר לטגן בשמן קוקוס.
(אני מודה שטיגנתי בחמאה... אני הרי לא טבעונית, למרות שרוב המתכונים שלי כן).

אני לא מבינה את הכימיה של העניין אבל אני בטוחה שפנקייקים קטנים הם יותר טעימים, וזה גם יותר נוח לאכול ביד אחת כשיש תינוק בידיים.. אז מדדתי את הבלילה עם כף רגילה כדי שיצאו קטנים וחמודים (בארה"ב קוראים לזה Silver Dollar Pancakes כי הם אמורים להיות בגודל של מטבע). אפשר לשדרג עם שמנת קשיו, פרוסות תפוח טרי וכמובן מייפל, אבל בגלל שיש כבר מייפל בבלילה, אפשר פשוט לאכול אותם כמו שהם בלי תוספות, והם טעימים גם קרים.


יום ראשון, 7 ביולי 2013

מה לעשות עם שאריות מאתמול

קציצות שאריות, ממרח טופו ודלעת ערמונים




ילדתי לפני שלושה שבועות (את זאב המתוק.. פרטים במקום אחר) וסוף סוף אני מתפנה לכתוב שוב כאן. את התמונות צילמתי לפני הלידה כשעוד הייתי בשוונג של בישולים, כרגע אני נהנית מבישולים של אחרים ועדיין לא חזרתי להכין שום דבר בעצמי. בתמונה מופיעה ארוחת מלכים מבחינתי, טבעונית לגמרי ומפנקת ברמות: קציצות שאריות, ממרח טופו ודלעת ערמונים.

קציצות שאריות

כמעט מכל ירק, קטנייה או דגן אפשר להכין קציצות, וזה בדרך כלל הפתרון שלי לשאריות מאתמול. הפעם מדובר בשאריות של התבשיל המהיר מהפוסט הזה. כל התבשילים שם מתאימים לקציצות, אבל אפשר להכין את אותו מתכון מסתם קינואה / כוסמת / עדשים / אורז וכו'.

מערבבים את שאריות התבשיל עם כמה תוספות, האפשרויות הן:
(כמה שמוסיפים יותר דברים הקציצות יותר עשירות, אבל הכל תלוי במה שיש במקרר, כי זה מתכון שאני לא מתכננת מראש):
פטרוזיליה
כוסברה
בצל ירוק
אגוזי מלך
שקדים
טופו מגורר
פטריות

מתבלים בנדיבות - אני אוהבת להשתמש פה בגאראם מסאלה או בתערובת הודית אחרת,
 מוסיפים קמח חומוס (או קמח אחר) ומים,
ומערבבים עד לקבלת מרקם נוח לעבודה (מנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים ובודקים אם זה נדבק טוב).

אפשר לטגן את הקציצות או לאפות אותן. כמובן שהמטוגנות יותר טעימות, אבל אין לי סבלנות לעמוד מול המחבת, וחוץ מזה אם אני כבר מדליקה את התנור, אפשר להכין גם ירקות בתנור על יד הקציצות (יש לי תנור רחב), מה שמוביל אותי למתכון הבא...

דלעת ערמונים בתנור

אין יותר מדי מה לפרט כאן, חותכים ושמים בתבנית עם קצת שמן זית ומלח
אני מכוונת לחום גבוה ומחכה שיתרכך.. לוקח משהו כמו חצי שעה אולי קצת יותר

ממרח טופו

הלהיט הגדול פה הוא בעצם הממרח הזה, שכשיש לי כזה במקרר אני בכלל לא מתגעגעת לגבינות. כמובן שאפשר להחליף אותו בטחינה שהיא גם מצוינת עם הקציצות, אבל שווה להכיר את המתכון הזה בכל מקרה.

מפתיע (או שלא) אבל הסוד בממרח טופו טוב זה: טופו טוב! אני משתמשת ב"טופו קדיתא" שקצת קשה להשיג אותו אם לא נפלה בחלקכם הזכות להכיר את משפחת הלפרין מקדיתא. אם אתם לא מוצאים אותו אז תחפשו טופו רך כמה שיותר, אחרת המרקם של הממרח יוצא גרגירי (קצת כמו טבולה).

שמים במעבד מזון:
חבילת טופו
צרור פטרוזיליה
(או חצי פטרוזיליה חצי כוסברה)
מיץ מלימון אחד (או שניים או שלושה)
שמן זית
מלח
אפשר גם שום אם מאוד רוצים

טוחנים עד לקבלת מרקם של ממרח חלק וטועמים, מוסיפים לימון ומלח אם צריך (תמיד צריך) עד שזה טעים. תזכרו שהלימון הוא קריטי כאן...

נשמר במקרר שבוע בערך, אם לא מחסלים קודם (ומחסלים את זה די מהר).

יום שישי, 14 ביוני 2013

לא צריך להתפשר על קינוח

עוגת מוס שוקולד



מוס שוקולד פרווה תמיד עשה לי אסוציאציות של אוכל של חתונות, אבל גיליתי שזה לא חייב להיות משהו תפל וגירי כמו קינוחי המרגרינה של אולמות אירועים. גם הקינוח הזה מבוסס ברובו על שמנת קשיו, עם כמה תוספות.. אפשר לוותר על התחתית ולעשות פשוט מוס בכלים אישיים, ולקשט למעלה בפירות, אגוזים, שמנת קשיו לבנה או כל דבר שמתחשק (העוגה בתמונה מקושטת בנענע, סתם כי זה נחמד).

מילה בקשר לתבנית - הכמויות במתכון מתאימות לתבנית עגולה מתפרקת, חשוב להשתמש בתבנית שהחלק התחתון שלה שטוח לגמרי ולא שקוע, אחרת ממש קשה להוציא אותה משם. אם אין, אפשר גם להכין על מגש עם נייר אפיה ורינג (הטבעת של תבנית עוגה מתפרקת יכול לשמש כרינג, או אפשר לאלתר רינג מנייר אפיה). את העוגה שבתמונה הכנתי בתבנית פאי ארוכה, והורדתי את הכמויות ל2/3 מהמתכון, כי זו תבנית קטנה יותר. 

את המתכון המקורי קיבלתי מחברה נטורופטית, ענת לשם, אבל זה היה מתכון לעוגה שנראית כמו עוגת גבינה. אחרי כמה ניסויים ושינויים נולד המוס המשגע הזה (בהמשך אפרסם גם משהו יותר דומה למתכון המקורי למי שפחות אוהב שוקולד, יש כאלה??).

אגב, לא חייבים להתאמץ עם תבנית ותחתית וכו' אפשר גם לשים את המוס המוכן בקערה ולהגיש ככה (אבל מודה שהצורה בכל זאת נותנת תחושה של משהו יותר מיוחד)

מתכון לעוגת מוס שוקולד (טבעוני, ללא סוכר)

המוס עצמו:


לשים בבלנדר:
3 כוסות קשיו טבעי (אני משתמשת בשבור, זה יותר זול..)

3 כפות חמאת קקאו (אפשר להחליף את חמאת הקקאו או חלק ממנה בשמן קוקוס, אבל קחו בחשבון שמרגישים את הטעם שלו. אני פשוט לא מתה על קוקוס)
7 כפות עיסת קקאו (אפשר יותר אם אוהבים שזה מאוד שוקולדי)

1 כף תמצית וניל
1/2 כוס סירופ אגבה

לשפוך מעל בערך 2 או 2 וחצי כוסות מים רותחים (שיכסו את הכל)

לחכות 20-30 דקות (בינתיים להכין את התחתית אם רוצים)

לטחון עד שיוצא מרקם חלק לגמרי (אפשר להוסיף עוד קצת מים אם צריך)

תחתית לעוגה

במעבד מזון לטחון:
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס שקדים
5 תמר ברהי או 3 תמר מג'הול
זה לא צריך להגיע להיות אבקת אגוזים אלא יותר דומה לפירורים.

להוסיף:
1 כף שקדיה
1 כף שמן קוקוס
לעבד עוד קצת, לשטח על תחתית התבנית (בעזרת ידיים רטובות) ולשים בפריזר שיתקשה קצת.


לשפוך את המוס על התחתית ולהקפיא או לשים במקרר. אני מקפיאה כדי שיהיה לי יותר קל להוציא מהתבנית וזה שומר יפה על הצורה. אח"כ אפשר לשמור במקפיא ולהוציא כמה דקות לפני שאוכלים (אם רוצים שזה יהיה יותר מרקם של גלידה), או פשוט לשמור במקרר. בכל מקרה זה נזלל די מהר.



פאסט פוד

אוכל מוכן (כמעט)


את הצנצנות שעל המדף הכנתי לכבוד הלידה המתקרבת.. כדי שאוכל להכין לי משהו במהירות או אוכל לבקש מבן-זוגי שיכין לי בדיוק מה שאני אוהבת (בלי להתחיל להתעסק עם מתכונים). אפשר כמובן להחליף חלק גדול מהדברים באחרים, לפי הטעם. בינתיים יש שלוש וריאציות (הכנתי לפחות שתיים מכל אחת) משמאל לימין (דווקא):


קדירת אורז בתנור

הצנצנת מכילה:
1 כוס אורז עגול מלא
1/2 כוס מש (אפשר עדשים שחורות במקום)
חופן שקדים (אפשר אגוזים במקום)
עלה דפנה
1 כפית עלי חילבה מיובשים (אם יש..)
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה/חריפה

הוראות הכנה כתובות על הצנצנת:
לחמם תנור ל250 מעלות
לשים את התערובת בקדירה (אפשר גם בכלי פיירקס ולכסות בנייר כסף)
ולהוסיף:
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום חתוכות לחצי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים רותחים

לשים בתנור מכוסה למשך שעה עד שעה ורבע


תבשיל מהיר

הצנצנת מכילה:
1/2 כוס קינואה
1/2 כוס כוסמת ירוקה
1/2 כוס עדשים כתומות
חופן גרעיני חמניה (או דלעת)
1 כפית עלי חילבה מיובשים (אם יש..)
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גראם מאסאלה (אפשר קארי או בהרט) 

הוראות הכנה כתובות על הצנצנת:
לשים את התערובת בסיר
להוסיף שלוש כוסות מים ולהדליק את האש
עד הרתיחה, לחתוך לקוביות ולהוסיף שניים או יותר מתוך הירקות הבאים:
קישוא, בטטה, עגבניה, שעועית ירוקה, ברוקולי

כשהמים רותחים להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 15-20 דקות


תבשיל גריסים ופטריות

הצנצנת מכילה:
1 כוס גריסים
1/2 כוס עדשים שחורות
חופן של פטריות שטאקי ופורצ'יני מיובשות וחתוכות (להוריד לשטאקי את הרגל כי היא יוצאת קשה)
עלה דפנה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון

הוראות הכנה כתובות על הצנצנת:
לשים את התערובת בסיר
להוסיף שלוש וחצי כוסות מים ולהדליק את האש
עד הרתיחה להוסיף:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 כף מיסו (אפשר למוסס בעזרת חלק מהמים)
לחתוך לקוביות ולהוסיף שניים או יותר מתוך הבאים:
טופו, כרישה, גזר, תפ"א, דלורית, כרובית

כשהמים רותחים להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 50-60 דקות