קרפים בצבעים
להשרות למשך לילה לפחות:
-כוס אורז עגול מלא או שיבולת שועל שלמה
-כוס עדשים כתומות
לשים בבלנדר עם מים עד לכיסוי פלוס סנטימטר בערך, להוסיף:
-כפית שטוחה של מלח
-כף או שתיים של שמן זית
בשביל ליצור משהו יחסית נטרלי, אפשר פשוט לטחון ככה בלי תוספות (טעים מאוד!).
בשביל ליצור את הציבעוניים אפשר לגוון ולאלתר בתוספות:
-כוס אורז עגול מלא או שיבולת שועל שלמה
-כוס עדשים כתומות
לשים בבלנדר עם מים עד לכיסוי פלוס סנטימטר בערך, להוסיף:
-כפית שטוחה של מלח
-כף או שתיים של שמן זית
בשביל ליצור משהו יחסית נטרלי, אפשר פשוט לטחון ככה בלי תוספות (טעים מאוד!).
בשביל ליצור את הציבעוניים אפשר לגוון ולאלתר בתוספות:
אדום: פפריקה מתוקה וחתיכת סלק חי או מבושל
ירוק: כוסברה טרייה או תרד או פטרוזיליה וכפית אבקת קארי.
כתום/צהוב: גזר חי או בטטה מבושלת וכורכום.
ירוק: כוסברה טרייה או תרד או פטרוזיליה וכפית אבקת קארי.
כתום/צהוב: גזר חי או בטטה מבושלת וכורכום.
לטחון למרקם חלק ולהוסיף מים עד שהמרקם דליל מספיק. אפשר שיהיה סמיך כמו בלילה של פנקייק אם רוצים, או דליל כדי שיצא כמו קרפ.
לטגן על מחבת חמה מאוד, להבריש טיפה שמן אם זה לא נון סטיק, להפוך אחרי שמתייצב.
אפשר להשאיר אותם רכים כדי שיהיה נוח לגלגל (ואז גם אין צורך להפוך), או לתת להם יותר זמן שיהפכו לקראנצ'ים.
אפשר להשאיר אותם רכים כדי שיהיה נוח לגלגל (ואז גם אין צורך להפוך), או לתת להם יותר זמן שיהפכו לקראנצ'ים.
את מה שנשאר מהבלילה לשמור במקרר בצנצנת לשימוש בפעם אחרת. מחזיק כמה ימים ואפילו משתפר תזונתית בגלל התסיסה. אפשר גם להכין כמות ולהקפיא, רק חשוב להפריד בינהם עם ניר אפיה או משהו כזה שלא ידבקו.
אני משתמשת בקופסה של מלוואח.. כן גם את זה אנחנו מחזיקים בבית..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה