יום שבת, 20 ביולי 2019

לחם או פנקייק - כוסמת ירוקה

משרה חצי קילו כוסמת ירוקה למשך שעתיים עד12 שעות
מסננת בלי לשטוף
שמה בבלנדר עם כוס ורבע מים (או לפי העין בערך סנטימטר וחצי מעל הכוסמת)
כף-שתיים שמן זית
כפית מלח
2-3 תמרים מגולענים או קצת סילאן
טוחנת עד שחלק.


אופציה 1: 
מכינה מהעיסה הזאת פנקייק, אפשר ורצוי להשאיר לתסוס עוד יום ואז להכין, אבל לא חובה. אם רוצים אותם יותר דקים (קרפים) אפשר להוסיף עוד מים.


אופציה 2 לחם: 
מרפדת תבנית לחם בנייר אפייה ומשמנת אותו קצת בשמן זית, שופכת פנימה את הבלילה ומוסיפה אגוזים/גרעינים/מה שבא/מה שיש בבית. משאירה לעמוד על השיש (מכוסה במגבת לחה) עוד 10-24 שעות, בחורף עדיף 24.. בקיץ מספיק גם 10 אחרת עלול לצאת חמוץ.

אופה על 180 מעלות למשך שעה ועשר דקות, מוציאה מהתבנית ומחזירה לתנור על 150 מעלות לעוד רבע שעה. 

נותנת לו להתקרר לפני שמתחילה לזלול..
בדרך כלל פורסת את כולו ומקפיאה - יותר קל לפרוס יום אחרי האפיה.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה